Hester Dakwerken - Noodnummer 24/7 bereikbaar

Bitumineuze dakbedekking

Bitumen is het residu van het distillatieproces van aardolie. Het is een waterdicht en plastisch product met een groot hechtend vermogen en wordt daarom gebruikt om daken waterdicht te maken. Meer dan 2000 jaar geleden werd er al bitumen gebruikt. Voor duurzame dakbedekking is het niet volledig geschikt geweest omdat het UV-licht van de zon de bitumen laag verhardde en verbrokkelde. Tegenwoordig is er APP-gemodificeerd bitumen of SBS-gemodificeerd bitumen die beter tegen UV-licht bestand zijn en het leven van een bitumen dak langer dan 30 jaar mogelijk maken.

Kunststof dakbedekking

Wat is EPDM (rubber)dakafdichtingen

EPDM Rubber is een synthetisch rubber dat wordt verkregen door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en een Di Monomeer. Door het toevoegen van roet, zwavel en andere vulstoffen kan het mengsel vervolgens verwerkt worden tot een dakbedekking door het te kalanderen en te vulkaniseren. Bij het vulkaniseren verandert de rubbermassa van een thermoplastisch in een elastisch materiaal. Door de toevoeging van zwavel ontstaan bruggen tussen de EPDM moleculen en er ontstaat een netstructuur. Hierdoor ontstaan de specifieke eigenschappen die behoren bij een elastomeer kunststof.

Eigenschappen van EPDM dakafdichting

Blijvend elastisch van -35 graden Celsius tot +120 graden Celsius • Ongevoelig voor UV en Ozon • Chemisch bestand tegen vele logen, zuren en zouten • Hoge elasticiteit +/- 400% • Wortelvast en rotbestendig • Zeer lange levensduur • Bestand tegen micro-organismen en atmosferische invloeden (zure regen).

Shingles, een bitumineuze bedekking voor uw hellende dak

De shingle is een schubvormige bitumineuze dakbedekking voor het hellende dak. Eigenlijk worden shingles alleen nog maar voor tuinhuisjes e.d. gebruikt. De geoxideerde en APP-gemodificeerde bitumen shingles bestaan uit een met bitumen geïmpregneerde inlage van glasvlies die aan beide zijden is bedekt of gecoat met bitumen. Dit glasvlies geeft de shingles stabiliteit, sterkte en stevigheid wat de levensduur van de shingles ten goede komt. De bovenzijde heeft een beschermlaag van gekleurd mineraal. De nok- en hoekkepers van het dakvlak worden afgewerkt met zo genoemde nok- of hoekshingles. Hierdoor wordt de waterdichtheid gegarandeerd en tevens wordt hiermee voor een esthetisch afgewerkt geheel gezorgd.

Hester Dakwerken - Epdm Bitumen kunststof dak laten plaatsen