Hester Dakwerken - Noodnummer 24/7 bereikbaar

Loodwerk

Hester Dakwerken is gespecialiseerd in het aanbrengen van voeglood, loketten en spouwlood. Wij staan garant voor vakwerk en een duurzame, regenwaterdichte aansluiting.

Lood wordt al sinds 5000 v. Chr. Gebruikt om een waterdichte verbinding te krijgen bij naden van bijvoorbeeld nokken, onder vensterbanken en voor hoekkepers. Lood is dus van oudsher het materiaal waarmee overgangen op het dak waterdicht worden afgewerkt.

De hoge buigzaamheid maakt lood geschikt om bij woningbouw kieren te dichten (loodslab). Van deze eigenschap wordt ook gebruikgemaakt in ramen van glas en lood, waarbij het stukje glas in een loden vatting opgesloten zit en de loodstrippen aan elkaar gesoldeerd worden. Lood is onmisbaar voor het afwerken van zinkwerk en loodwerk.

Zinkwerk

Hester Dakwerken is volledig geëquipeerd om alle werkzaamheden in haar eigen werkplaats uit te kunnen voeren. Zink is op verschillende manieren toe te passen. Hester Dakwerken past zink op de volgende manieren toe:

naadloze dakgoten tot een lengte van 6 meter uit één stuk
hemelwaterafvoeren
gevelbekleding
losanges
deklijsten
felssystemen
roevensystemen
dakkapellen
vergaarbakken

Waarom kiezen voor zink:

Zink is beweeglijk en soepel. Dit zijn twee zéér belangrijke eigenschappen. Zink laat zich makkelijk plooien, profileren en solderen en geeft de vakman de mogelijkheid klemtonen te leggen op talloze verschillende details bij de uitvoering.

Zink is volkomen waterdicht! U kan het dus gerust beschouwen als de waterdichte tweede huid van uw woning. Waterdichtheid is het resultaat van een juiste materiaalkeuze en vakkundige installatie. Zink is hierin ongeëvenaard.

Tot 100% recycleerbaar! Op het einde van zijn levensduur (25 à 50 jaar) kan zink worden gerecycleerd. Dit is nog een onmiskenbaar pluspunt voor dit natuurlijk materiaal. Weet dat in Europa 90% van het "oude" zink effectief gerecycleerd en hergebruikt wordt in tal van andere toepassingen.

Gunstig milieuprofiel. De productie van gewalst zink uit zinkerts vergt zeer weinig energie. Veel minder dan voor de productie van koper, aluminium en roestvrij staal. Minder energieverbruik vertaalt zich in minder belasting voor het milieu: geen broeikasgassen en een besparing op onze energiebronnen.

Wist u trouwens dat zink een uitzonderlijke levensduur heeft? Tijd heeft er nagenoeg geen vat op. Door de natuurlijke oxidatie krijgt zink als vanzelf een beschermende werking. Net zoals zink bij de mens zorgt voor een goed werkend immuunsysteem, houdt zink ook uw woning gezond. Conclusie: minder onderhoud!

Hester Dakwerken - Dak dakgoot lood zink dakdekkersbedrijf